Eurodeputatul PSD Andi Cristea: "Primul Google european"

Eurodeputatul PSD Andi Cristea a găzduit o conferință pe tema promovării ecosistemului tech din Ierusalim pentru a crea primul "Google european": "Cercetarea și inovarea nu reprezintă doar o politică esențială pentru viitorul Europei, ci însuși viitorul nostru".

Evenimentul găzduit joi la Parlamentul European de către Andi Cristea a urmărit tema legată de potențialul Ierusalimului de a promova inovația în Europa și a reunit oficiali UE și oficiali israelieni, alături de lideri de business și experți în domeniu. Conferința s-a concentrat pe trei teme puternic interconectate: motivarea decidenților să încurajeze și să stimuleze acțiunea și inovația, investiții private și publice și crearea unei rețele de investitori, stabilirea și întreținerea comunităților inovative la firul ierbii.

Conferinta privind ecosistemul start-up-urilor tech din Ierusalim a subliniat modul în care experiența Israelului în domeniul cercetării și al inovării poate contribui la înțelegerea mai bună a politicilor în acest sens din Uniunea Europeană, punând bazele unei cooperări viitoare între UE și Israel. Pe parcursul mesajului transmis în deschiderea evenimentului, Cristea a subliniat faptul că Europa, cu doar 7% din populația lumii, este responsabilă pentru 20% din investițiile în cercetare și inovare la nivel global, produce o treime dintre toate publicațiile științifice de calitate și deține o poziție fruntașă în sectoare industriale precum cea farmaceutică, a produselor chimie, a mecanicii și ingineriei, precum și a modei.

Importanța inovării pentru competiția globală

Cu toate acestea, potrivit lui Cristea, "UE are în continuare de recuperat în mai multe arii. Cheltuielile și potențialul global nu se traduc întotdeauna în acțiuni și rezultate concrete, în special dacă ne uităm la competitori. Uităm de multe ori magnitudinea lucrurilor la care ne referim de fapt. Cercetarea și inovarea nu reprezintă doar o politică esențială pentru viitorul Europei, ci însuși viitorul nostru."

În plus, europarlamentarul PSD a vorbit despre importanța inovării pentru competiția globală, economie și finanțe, modelul social unic al Europei, dar și despre provocările generaționale, menționând că investițiile în cercetare și inovare reprezintă singura cale de a încuraja productivitatea, creșterea și crearea de locuri de muncă, abordând și probleme globale precum sănătatea, securitatea, energia, climatul și mediul înconjurător. În final, Cristea a salutat avansul Israelului în domeniul inovației și ecosistemul high-tech din Ierusalim ca "avantaj unic și o poveste de succes incredibilă."

Evenimentul a fost co-organizat de către Europe Israel Public Affairs (EIPA), European Jewish Community Centre (EJCC), European Jewish Association (EJA) și European Coalition for Israel (ECI). Printre invitați s-au numărat Shuli Davidovich, Adjunctul Misiunii Statului Israel pe lângă Uniunea Europeană și NATO, Sarit Goldstein, Director General Adjunct la Ministerul Afacerilor Israeliene, Eyal Haimovski, Director al Autorității pentru Dezvoltare din Ierusalim, Wolfgang Petzold, Director Adjunct al Comitetului European al Regiunilor.

Vezi şi: Buget UE 2021 - 2027. Andi Cristea, europarlamentar: De ce România este pe creștere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel