Euro în creştere, pe fondul instabilităţii politice

euro
euro

Cursul a urcat peste 4,4700 lei/euro în prima oră a şedinţei, iar BNR a intervenit pentru a tempera deprecierea leului, pe fondul aversiunii la risc a jucătorilor străini, cauzată de instabilitatea politică din România după ce USL a schimbat marţi preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Primele tranzacţii de miercuri au fost realizate la 4,4650 - 4,4670 lei/euro, cu mai mult de un ban peste ultimele cotaţii de marţi, de 4,4534 - 4,4540 lei/euro.

Imediat după deschidere, unele ordine de cumpărare de euro din partea unor jucători de la Londra au ridicat cotaţiile până la un maxim al primei ore de 4,4720 - 4,4730 lei/euro, potrivit dealerilor.

"Unii brokeri de la Londra au început să ia poziţii pe deprecierea leului după tot ce s-a întâmplat ieri în mediul politic din România. Este clar că este instabilitate politică, iar după modul în care au fost înlăturaţi din funcţii preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor s-a văzut clar că USL şi celelalte partide care îi susţin nu respectă Costituţia. Astfel de lucruri nu fac decât să crească aversiunea la risc a jucătorilor străini, care nu mai percep în aceste momente leul ca o monedă emergentă ci ca una cu grad ridicat de risc, iar singura poziţie pe care o pot lua este să mizeze pe deprecierea leului", a comentat un dealer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel