Enel a inaugurat un nou parc eolian, lângă Tulcea

Grupul Italian Enel Green Power a pus în funcţiune un parc eolian cu o capacitate instalată totală de 70 MW. Parcul a fost construit lângă Tulcea şi dispune de 35 de turbine eoliene de 2 MW fiecare.

autor: Cătălin Cincu

Producţia anuală de electricitate a parcului Sălbatica este de 200 milioane kWh şi poate asigura necesarul de energie electrică pentru 66.000 de gospodării. De asemenea, parcul ajută şi la evitarea unor emisii de 140 tone de dioxid de carbon pe an.

Pe lângă parcul Sălbatica, Enel mai opereză şi parcul eolian de la Agighiol, operaţional din decembrie 2010. Puterea ambelor ferme eoliene duce la 104 MW, capacitate care se estimează că va genera o producţie anuală de electricitate de 290 milioane kWh.

“Continuăm să ne extindem rapid în România. Dintre toate formele de energie regenerabilă, cea eoliană este cu siguranţă cea mai promiţătoare pentru această ţară. Enel Green Power va continua să investească în România în special în eolian, dar evaluăm şi celelalte tehnologii” a spus Francesco Starace, CEO al Enel Green Power.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel