Emil Boc, nemulțumit de "topirea" PDL în PNL

Fostul preşedinte PDL, Emil Boc, susţine că numele PNL pentru democrat-liberali este "nedrept cu membrii de partid obişnuiţi", care nu doresc "topirea" PDL în PNL. Primarul din Cluj-Napoca este de părere că ar mai trebui aşteptat în legătură cu numele noii construcții de dreapta.

Emil Boc a anunțat, joi, că foarte mulţi membri simpli ai partidului i-au spus că numele PDL este în conştiinţa fiecăruia şi ei nu doresc "topirea" PDL în PNL.

"Numele PNL pentru PDL este nedrept cu membrii de partid obişnuiţi. Este foarte bine că se face alianţă PDL-PNL, pe care o susţin cu toată convingerea, dar cu numele noii formaţiuni ar mai trebui aşteptat. M-au sunat foarte mulţi membri de partid obişnuiţi, care şi ei susţin alianţa fără echivoc, dar nu doresc topirea PDL în PNL. Mi-au spus foarte mulţi membri simpli că numele PDL este în conştiinţa fiecărui membru, nume de care se leagă cele mai importante victorii politice de după 1989", a declarat fostul președinte PDL, citat de Mediafax.

Citește și: S-au decis numele, sigla, imnul și sediul noului partid PNL-PDL

Victoriile politice care compun brandul PDL nu sunt puţine, a adăugat Emil Boc. El a făcut referire, în acest sens, la câştigarea, de două ori, a funcţiei de preşedinte al României, la faptul că partidul a dat primari generali ai Capitalei, un guvern, miniştri şi a declanşat "reformele fundamentale ale statului român în cele mai grele perioade de după cel de-al Doilea Război Mondial".

Fostul premier a precizat că decizia privind numele viitoarei formaţiuni de dreapta aparţine conducerii PDL şi Convenţiei Naţionale. El a subliniat însă că "lucrurile trebuie discutate", pentru a putea fi adunate toate resursele pe care cele două partide le au, dar şi cele de pe dreapta, pentru a învinge PSD la prezidenţiale.

"M-aş uita la fiecare nuanţă, la fiecare sensibilitate şi aş aduna tot ce se poate pozitiv, pentru a concentra energiile spre un succes la alegerile din toamnă", a conchis Emil Boc.

Vezi și: Blaga dezvăluie numele alianței PDL-PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel