Elevii pun bazele afacerii scutirilor false

11_scutiri_false
11_scutiri_false

Majoritatea elevilor din țară prezintă scutiri false cadrelor didactice și nimeni nu ia măsuri să oprească acest lucru. Aceștia profită de faptul că nimeni nu verifică documentele medicale aduse de aceștia profesorilor pentru a fi scutiți de orele la care nu doresc să participe.

Autor: Romulus Bălășoiu

scutiri false

Documentele medicale se falsifică la imprimantă sau chiar de unii medici care le eliberează contra cost, după care sunt vândute oriunde și oricui cu prețuri cuprinse între 2 și 10 lei. Elevii susțin că, în cazul în care vor fi descoperiți, nu pot fi exmatriculați, deoarece numărul celor care se folosesc de aceste documente este prea mare.

Singurele persoane care mai pot depista documentele falsificate la imprimantă sunt cadrele didactice sau asistenții medicali ai liceelor, când acestea sunt predate sau trebuie vizate de cabinetul liceului, dar foarte puțini dintre aceștia iau măsuri. Scutirile false pot fi descoperite prin obervarea denumirilor incorecte ale bolilor sau a faptului că unele sunt identice și că se ia tușul.

Majoritatea profesorilor sunt conștienți de ceea ce fac elevii acestora, dar refuză să se implice pentru a nu le crea probleme acestora, chiar dacă elevii figurează prezenți la unele cursuri din zilele pe care sunt aduse scutirile medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel