Elena Udrea, în lacrimi, la ieșirea de la ÎCCJ: Sunt dezamăgită

Elena Udrea
Elena Udrea

Deputata Elena Udrea a ieșit de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în urma judecării în dosarul "Gala Bute", vizibil afectată și a făcut pauze lungi pentru a-și stăpâni lacrimile. 

Iată ce a declarat Elena Udrea la ieșirea din sala de judecată: 

"Eu sunt mândră de ceea ce am realizat ca ministru. Îmi pare rău că astăzi sunt puse sub semnul întrebării din cauza unora care n-au reușit să înțeleagă care a fost rolul lor într-un minister. Nu sunt cu ochii înlăcrimați, dar este trist să fie puse sub semnul întrebării de oameni care au fost acolo. Sunt dezamăgită că o mulțime de oameni nu au curajul să-și asume lucrurile care s-au făcut. O mulțime de bărbați spun că nu ar fi respirat dacă nu-i lăsa Elena Udrea. 

Dacă în calitate de om politic am făcut multe greșeli și multe din lucrurile pe care le fac politicieni nu-mi sunt străine, dar sunt una din cei care susțin că trebuie schimbat cadrul legislativ, ca politician sunt cu bune și cu rele, dar ca ministru am fost unul bun. 

Este o situație creată de noul Cod Penal în care oricine face un denunț, fie dovedit fraudulos, beneficiază de măsuri preventive ușoare și oamenii sunt tentați să facă astfel de lucruri, mai ales cei cu caracterul slab. Probabil după ce stai în arest preventiv că și caracterele mai puternice se înmoaie și oameni ajung să mintă și să spună ceea ce așteaptă judecătorii ca să iasă. Eu sunt convinsă că în fața judecătorilor așa ceva nu ține, trebuie să mai fie și alte probe

Eu niciodată nu aș declara ceva mincinos. Nu este nimic din ceea ce știu despre Traian Băsescu care ar putea fi folosit în instață.

Așa se finanțează campaniile electorale. De ce vă prefaceți toți că nu știți? Întrebați-i pe Victor Ponta și Klaus Iohannis cum le-au fost finanțate campaniile. Știam că Dorin Cocoș finanța campaniile PDL-ului. Nu știam ce sumă. 

E jenant să spui că putea cineva la doi ani după ce luaseră mită, că au recunoscut că au luat mită, au stat ca să-i plătească o masă doamnei Udrea. E, chiar de o masă aveam bani. 

Eu astăzi nu sunt acolo (n.r. arest preventiv), eu sunt arest la domiciliu, dar acolo sunt oameni care e posibil să fie achitați, ce se va întâmplat cu ei? Cei care sunt la un moment dat parte a guvernării nu au voie să se plângă de ce întâmplă acolo, pentru că n-au făcut nimic ca să îmbunătățească condițiile. 

Prețul e privarea de libertate nu e umilirea cuiva care stă în arest. Eu sunt politician ca mulți ani, cu bune și cu rele, dar cu siguranță sunt de mai bună credință și mai onestă, pentru că am curaj să spun lucrurile pe care ei le ascund". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel