Elena Mateescu (ANM) anunță temperaturi până la 23 de grade în minivacanța de 1 mai. Mai, ultima lună de primăvară, vine cu temperaturi de vară

foto pexels
foto pexels

Luna mai urmează să aducă temperaturi de vară, anunță directorul ANM. 

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat, la Antena 3, cum va fi vremea duminică, dar și ce temperaturi aduce luna mai: 

”Regimul de temperaturi va fi în creștere în următoarele zile. Mâine contăm pe valori între 15 și 23 de grade, posibil ușor mai coborâte în zona Deltei Dunării. Minimele pe parcursul nopților care urmează vor fi pozitive în toată țara, vor fi cuprinse, în general, între 3 și 12 grade. Dacă mâine consemnăm valori până la 23 de grade, luna mai va debuta cu valori apropiate de pragul unei zile de vară, respectiv 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest, sud-vest. Chiar și săptămâna viitoare, luni - marți, ne apropiem de pragul unei zile de vară, cu 16 - 24 de grade în special în vest și-n sud, posibil ploi locale în speciale în zona de munte și-n zonele submontane, dar și izolat în vest și centru. Pe litoral, vor fi valori apropiate de 16 - 18 grade, cer senin și probabilitate scăzută de precipitații”. 

Ce urmează, din punct de vedere termic și al precipitațiilor

Vremea 1 - 8 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Vremea 8 - 15 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 15 - 22 mai

Temperaturile medii se vor încadra în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea 22 - 29 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel