Electrica S.A. nu va mai furniza electricitate, la cererea FMI

S.C. Electrica S.A.,  societate cu capital integral de stat, aflată în subordinea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, nu va mai furniza energie, principalul său domeniu de activitate urmând a fi transferat către Electrica Furnizare, la cererea Fondului Monetar Internațional (FMI).

Potrivit scrisorii de intenție convenită de Guvern cu FMI la ultimele negocieri, Electrica SA  își va transfera obiectul principal de activitate - furnizarea de electricitate - către Electrica Furnizare, companie ce urmează a fi privatizată până la sfârşitul lunii octombrie 2012, susține Mediafax.

Activitatea de furnizare a energiei electrice presupune comercializarea acesteia, utilizând reţelele deţinute de distribuitorii de electricitate. Operaţiunea de distribuţie este transportul energiei prin reţele.

Astfel, Electrica S.A. va rămâne doar cu activităţile de citire a contoarelor, reglaj în sistemul energetic şi dezvoltarea unor proiecte eoliene.

Electrica SA deţine trei filiale de distribuţie a energiei, trei filiale de furnizare şi o firmă de servicii şi mentenanţă, denumită Electrica Sev.

Potrivit scrisorii de intenţie cu FMI,  Electrica Furnizare şi Electrica Serv vor fi privatizate până la finele anului viitor, iar statul va trebui să vândă pachetun nou ve minoritare din cele trei filiale de distribuţie, care nu pot fi integrate într-o singură societate deoarece "o astfel de fuziune ar putea conduce la restricţii de competiţie pe piaţă".

Planul convenit de Guvern și FMI va genera un nou val de concedieri în rândul salariaților de la aceste firme.

În cazul în care procesul de privatizare vă eșua, firmele respective vor fi lichidate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel