Efectul Titanic: sinucidere prin îngheţ în Dunăre

Un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, au murit, luni după-amiază, după ce s-au aruncat în Dunăre, în zona oraşului Cernavodă, echipele de intervenţie reuşind să scoată din apă doar trupul femeii. Psihologii iau în calcul posibilitatea ca această sinucidere să fi fost inspirată de filmul Titanic, difuzat ieri noapte de ProTv.

În cazul unor personalităţi deviante sau fragile, astfel de exemple induc un comportament de imitare sau măcar inspiraţional. „Perioada financiară dificilă, alăturată unei perioade sensibile, sfârșitul de an și începutul unuia nou, fără perspective foarte bune, poate aduce anumite persoane în pragul suicidului”, a declarat psihologul Hanibal Dumitrașcu pentru De Ce News, care a adăugat că filmul Titanic ar putea accentua depresia unor persoane care deja suferă de anumite patologii, cum ar fi, de exemplu, schizofrenia.

Se pare că după ce s-au certat, bărbatul şi-a aruncat soţia în Dunăre, apoi a decis să-şi pună şi el capăt zilelor şi s-a aruncat de pe pod. Rudele bărbatului au altă variantă: ei spun că Bogdan Mitu era bolnav şi că soţia lui, Gabriela, spunea mereu că se va sinucide dacă soţul ei va muri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, bărbatul în vârstă de 31 de ani şi femeia de 22 de ani, ambii din Cernavodă, au mers cu un autoturism pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră, iar la un moment dat au ieşit din maşină şi s-au aruncat în apă.

În jurul orei 14.40, lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi au fost sesizaţi despre acest incident, astfel că o şalupă a plecat în căutarea celor doi. Trupul femeii a fost găsit în scurt timp de echipele de intervenţie întrucât plutea la suprafaţa apei, iar în prezent continuă cercetările pentru găsirea şi scoterea din apă a corpului bărbatului. Trupul neînsufleţit al femeii a fost dus la morgă pentru necropsie.

Poliţiştii constănţeni au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul şi pentru a afla motivele care i-au determinat pe cei doi soţi să-şi pună capăt zilelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel