Educaţie rutieră la slujba de duminică

slujba
slujba

Direcția Poliţiei Rutiere vrea să pună în aplicare un proiect prin care se urmăreşte implicarea preoţilor şi primarilor din mediul rural în programele de educare rutieră a pietonilor, în scopul de a micşora numărul accidentelor produse din vina acestora, declară surse din Poliţie, pentru Mediafax.

Direcția Poliției Rutiere va lua legătura cu preoţii şi primarii din mediul rural pentru ca, în timpul slujbelor de duminică, sau la adunările populare, să dea oamenilor indicaţii care să ii ajute să nu fie implicaţi în accidente de circulaţie.

Dat fiind faptul că nivelul de instruire al locuitorilor este redus, deci educaţia rutieră, în special în rândul adulţilor, este dificil de făcut in acest mediu, Poliţia Rutieră doreşte să transmită programele preventive prin intermediul preoţilor şi al primarilor, aceştia fiind cei în care sătenii au mare încredere, având astfel cele mai mari şanse să fie luaţi în serios. Comisarul şef Lucian Dininţă declară, în cadrul unei conferinţe de presă, că un număr mare de accidente se produc din cauza inconştienţei pietonilor. În plus, 5,5% din numărul pietonilor loviţi de maşini erau în stare de ebrietate, având în sânge o alcoolemie de până la 3 la mie, în pragul comei alcoolice. "Un exemplu incredibil de inconştienţă a unui pieton, este cazul unei persoane care işi mâna pe şosea cele două vaci. O vacă mergea pe un sens, una pe celălalt sens. Ca nu se piardă una de alta, stăpânul le legase cu sfoară, iar el, la rândul lui, se prinsese cu o frânghie de una dintre ele, pentru ca animelele să nu se îndepărteze. Şoferul unei autoutilitare nu a observat sfoara dintre cele două vaci, iar animalele şi stăpânul lor au murit pe loc", a explicat Diniţă. Preoţii vor transmite enoriaşilor să evite consumul excesiv de alcool când urmează să circule pe marginea soselei, să traverseze prin locurile special marcate sau să folosească pasarelele, acolo unde este cazul. Pietonii vor fi sfătuiţi de asemenea să poarte haine deschise la culoare atunci când circulă în timpul nopţii, şi dacă este posibil, chiar veste reflectorizante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel