Eco-Rom Ambalaje, afaceri de 12 milioane de euro anul viitor

ecorom-ambalaje
ecorom-ambalaje

Eco-Rom Ambalaje, organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiilor de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje, estimează pentru anul viitor o cifră de afaceri în creştere cu 10%, până la aproximativ 12 milioane de euro.

Autor: Romulus Bălăşoiu

Această afirmaţie se bazează pe fondul creşterii numărului de locuitori arondaţi la sistemul de colectare operat de companie.

Sorin Popescu , directorul general al Eco-Rom Ambalaje, a declarat într-un interviu acordat Wall-Street.ro că , datorită scăderii consumului de bunuri ambalate din ultimii trei ani, scădere care va continua, ţintele de reciclare cresc de la an la an.

Acesta a adăugat că, dacă pâna în 2013, România nu va recupera şi valorifica 60% din totalul deşeurilor de ambalaje puse în circulaţie la nivelul ţării, ar putea fi supusă procedurii de infringement, adică unor măsuri pe care Comisia Europeană le ia atunci când un stat membru UE încalcă obligaţiile comunitare.

În prezent, peste 5 milioane de locuitori au acces la sistemul de colectare selectivă pus la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje, iar numărul va creşte în 2012 cu aproximativ 50%, potrivit estimărilor companiei.

În acelaşi timp, şi cantităţile colectate de la populaţie anul viitor vor creşte cu aproximativ 10-12%.

Eco-Rom Ambalaje are ca acţionari mari companii din industria produselor de larg consum, companii cărora le preia obligaţia de reciclare şi valorificare a deşeurilor provenite din ambalaje.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel