Ecaterina Andronescu nu-i va retrage titlul de doctor lui Ponta

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat în legătură cu teza de doctorat a prim-ministrului Victor Ponta că va respecta decizia Consiliului Național de Etică, singurul for competent să se pronunțe în acest caz, conform legii prevăzute de Daniel Funeriu și nu ar lua în calcul retragerea titlului de doctor, scrie adevarul.ro.

"Eu vă invit să citiţi Legea învăţământului şi o să vedeţi că din acest punct de vedere pentru demnitari ministrul nu are nicio competenţă. Avem un Consiliu Naţional de Etică, l-a prevăzut domnul Funeriu în legea pe care a scris-o cu echipa domniei sale, pe care nu am apucat să o schimbăm. Acest consiliu de etică a constituit o comisie de profesori cu experienţă şi expertiză în domeniul ştiinţelor juridice şi a dat un verdict. Ministrul nu are competenţe," spune ministrul Educației.

Ecaterina Andronescu a primit marți o scrisoare semnată de un grup de 44 de intelectuali, profesori universitari, politicieni și scriitori, care cere să-i fie retras lui Victor Ponta titlul de doctor în drept. Potrivit semnatarilor scrisorii, plagiatul "contribuie în­tr-o co­vâr­şitoare măsură la im­postură, la confuzia va­lo­ri­lor şi în final la scă­derea con­tinuă a nivelului de educaţie". "Aş­teptăm, deci, din partea Dvs., o decizie curajoasă, înţeleaptă şi justă," se arată în epistolă. Horia Roman Patapievici, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Monica Macovei sau Teodor Baconschi se numără printre cei care și-au pus semnătura pe scrisoarea trimisă Ministrului Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel