Ecaterina Andronescu, mesaj pentru Crețu și Plumb

Rodica Mitu / 09 ian 2019 / 20:17 Salveaza PDF Comentarii
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Rovana Plumb a oferit, miercuri, o replică Corinei Crețu. Ministrul Ecaterina Andronescu îndeamnă la înțelepciune.

„Am înțeles că supărarea domniei sale (n.r. Corina Crețu) se leagă de faptul că doamna Plumb a ieșit și i-a lăudat pe toți comisarii europeni, mai puțin pe domnia sa. Eu cred că i-a lăudat în ansamblu pe toți comisarii europeni care au sprijinit România și, într-adevăr, doamna Crețu a fost aici de multe ori. (...) Aș vrea mai degrabă să conlucreze, pentru că banii europeni pot aduce în țară proiecte foarte interesante. Eu sunt foarte interesată să cheltuim toți banii pe care îi avem pentru educație. Mi-ar părea rău să se piardă. Dar doamna Plumb ne-a spus că nu se pierd banii", a declarat Ecaterina Andronescu, miercuri seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire".

„Trăim niște vremuri, după opinia mea, în care foarte repede dai foc la orice relație. Până la urmă, nu trebuie să ne iubim toți, dar trebuie să colaborăm, să lăsăm ceva în urma noastră. Eu îndemn la înțelepciune", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Ce zicea Crețu

 

„Din păcate, România a pierdut în 2018 din Fondul Social 22 milioane de euro, pierdere automată - nefiind proiecte de analizat. În plus, întreagă suma destinată tinerilor, Garanția pentru tineri- Youth Employment Inițiative - pentru care ne-am luptat atât ca europarlamentari - 343 milioane de euro s-au pierdut definitiv", spunea Corina Crețu.

Replica Rovanei Plumb

 

„S-a făcut referire la pierderea a 22 milioane euro. Nu s-a pierdut niciun ban. Mai mult decât atât, pentru că s-a vorbit despre tinerii care sunt sprijiniți de către statul român prin proiecte finanțate din bani europeni, avem la dispoziție 106 milioane euro. 200.000 de tineri care vor sprijiniți. Acești bani se pot cheltui până în 2023. Și vă asigur că nu s-a pierdut niciun ban, pentru că regulamentul a fost schimbat la nivelul UE, dându-se posibilitatea de a fi accesați banii până în 2023", a replicat Rovana Plumb.

 

VEZI ȘI: Alegeri europarlamentare. Rovana Plumb: Ţinta noastră


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23