Duţă: Ar fi nevoie de 700 milioane de euro pe an pentru a dubla salariile medicilor

Lucian Duță
Lucian Duță

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a declarat, joi, că fondurile alocate sănătăţii pot fi majorate şi prin creşterea calităţii serviciilor şi a veniturilor medicilor, însă dublarea salariilor ar ajunge la costuri de până la 700 milioane euro pe an.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a declarat, joi, că nu există decât două-trei mari posibilităţi pentru a creşte fondurile alocate sănătăţii, printre acestea fiind şi creşterea calităţii serviciilor medicale şi creşterea veniturilor medicilor pentru a împiedica exodul, scrie Mediafax.

"Practic, pentru a dubla salariile doctorilor, ar fi nevoie 600 - 700 milioane de euro pe an", a precizat Lucian Duţă.

Preşedintele CNAS a mai spus că celelalte două căi ar fi transferul de la bugetul de stat şi creşterea cotele alocate CAS-urilor.

"Aici aş da un singur exemplu: Ungaria are o cotă de aproape 13 la sută, Germania de 15,5 la sută, România are 10,7 la sută", a spus Duţă, precizând însă că România nu ia în calcul posibilitatea majorării acestor cote.

Duţă a declarat că CNAS a acumulat arierate de 700.000 - 800.000 de euro şi a amintit că anul trecut spunea că instituţia ar putea fi nevoită să-şi declare falimentul.

"Prin măsuri dure am reuşit să restabilim echilibrul şi practic, din punct de vedere tehnic, nu a mai fost declarată (CNAS - n.r.) ca având arierate", a precizat Duţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel