După trei licitaţii eşuate, ANAF vinde la jumătate de preţ terenul lui Becali din Pipera

becali_003
becali_003

Fiscul nu a găsit cumpărători pentru un teren de 1,25 hectare din zona Pipera-Tunari preluat de la Gigi Becali şi pus sub sechestru pentru neplata TVA la tranzacţiile imobiliare derulate de omul de afaceri, astfel că a redus preţul la 2,8 milioane euro, jumătate faţă de suma pretinsă iniţial.

La această sumă, preţul pe metru pătrat al terenului este de 224 euro, de două ori mai mic faţă de cel la care a fost evaluat iniţial. La primele două licitaţii, ANAF a cerut un preţ de 23,5 milioane lei (5,6 milioane euro) pentru cele 1,25 hectare de teren, scrie Mediafax.

Potrivit Ziarului Financiar, Becali a vândut la finele anului trecut tot în zona Pipera un teren de circa 2 hectare pentru 10 milioane de euro, rezultând un preţ de 500 euro pe metru pătrat.

Directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Ilfov, Marinel Rizea, a declarat că Becali datorează în prezent ANAF suma de 9,7 milioane de lei, reprezentând majorări şi penalităţi de întârziere pentru neplata TVA la tranzacţii imobiliare încheiate în perioada 2005-2009.

În decembrie 2009, ANAF a stabilit că omul de afaceri datorează bugetului de stat 6,3 milioane de lei pentru neplata TVA, însă în timp majorările şi penalităţiile de întârzierile au dus soldul la aproape 16 milioane de lei.

Potrivit lui Rizea, Becali a depus la începutul acestui an la ANAF deconturi de TVA pentru compensarea sumei de bază, astfel că suma datorată a scăzut la 9,7 milioane de lei.

Pentru recuperarea datoriei la stat, Fiscul a pus sechestru asupra unui teren situat în zona Pipera-Tunari, cu o suprafaţă de 1,25 hectare. Terenul a fost scos la vânzare pentru 23,5 milioane de lei (5,6 milioane euro), însă la acest preţ nu a fost găsit niciun cumpărător în primele două licitaţii, din martie şi mai.

La a treia licitaţie, organizată săptămâna trecută, suma cerută a fost redusă cu 25%, potrivit legii, dar nici de această dată nu au fost oferanţi.

O nouă licitaţie va avea loc la începutul lunii septembrie, când preţul va fi cu 50% sub cel din evaluare, respectiv 11,75 milioane de lei (2,8 milioane euro). Dacă ANAF încasează pe teren mai mult decât datorează Becali, atunci diferenţa va fi returnată omului de afaceri.

Rizea a explicat că preţul de vânzare al terenului nu poate scădea sub jumătate din evaluarea iniţială, iar în cazul în care nici la licitaţia din septembrie nu va fi niciun cumpărător, atunci terenul poate fi reevaluat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel