După recentele sinucideri, elevii gorjeni din anii terminali, chestionaţi de psihologi - VIDEO

psiholog
psiholog

După cele două cazuri identice de suicid şi mai multe tentative, conducerea  Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a luat decizia ca elevii claselor a VIII-a  şi cei din anii terminali de şcoală profesională şi de liceu să completeze, până la data de 7 iunie, chestionare privind problemele care le întâmpină.

După ce vor analiza răspunsurile elevilor, psihlogii vor stabili care sunt problemele acestora şi ce măsuri trebuie luate. Reprezentanţii ISJ Gorj se vor întâlni cu toţi consilierii şcolari şi psihologii care activează în unităţile şcolare din judeţ.

"Conducerea ISJ Gorj doreşte să tragă un semnal de alarmă în rândul părinţilor, dar şi al cadrelor didactice, care ar trebui să fie mai atenţi la nevoile copiilor. Va începe aplicarea acestor chestionare pentru a încerca să aflăm ce probleme au aceşti copii, ce trebuie să facem pentru a-i ajuta, să luăm legătura cu părinţii. Trebuie luate măsuri", a declarat inspectorul şcolar Gheorghe Mitescu pentru newsin.

Citeşte şi:

Cartea ucigașă.Epidemia de sinucideri în rândul tinerilor are legătură cu ”Magazinul de sinucideri”?

În ultimele zile, în judeţul Gorj au avut loc mai multe sinucideri, două dintre victime fiind adolescenţi. Astfel, o fată în vârstă de 19 ani, Raluca Drăguşin, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "'Spiru Haret" din Târgu-Jiu, admisă la mai multe universităţi de prestigiu din Marea Britanie, s-a sinucis aruncându-se în râul Jiu după ce şi-a agăţat de corp un rucsac plin cu bolovani. Eleva a fost găsită în apele râului la patru zile după ce a fost dată dispărută de părinţi.

Citeşte şi:

Vezi HARTA SINUCIDERILOR. Află care este regiunea cu cei mai mulți sinucigași și care este portretul robot al acestora

Un alt elev, Mihai Zahariuc, în vârstă de 16 ani, de la Colegiul tehnic "Ion Mincu" din Târgu-Jiu, s-a sinucis în acelaşi mod, aruncându-se în apele râului Jiu după ce şi-a prins de corp un rucsac plin cu pietre.  Luni, o elevă în vârstă de 13 ani din comuna Stăneşti a încercat să se sinucidă aruncându-se în Jiu. Ea a fost salvată de un tânăr, fiind în prezent în afara oricărui pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel