Dulceață de caise, rețetă. Cum se prepară. Cei mici o adoră!

Dulceață de caise, rețetă. Cum se prepară. Dulceața de caise este adorată de mici, dar și de cei mari. Se pepară ușor, fără cheltuieli mari. 

Ingrediente pentru dulceața de caise


3 kg caise
1.25 kg zahăr
1 lămâie

Porţii: 2 borcane de 680 ml + 3 borcane de 370 ml

Cum se prepară dulceaţa de caise

Dulceață de caise, rețetă. Folosiţi caise coapte, uşor moi, cât mai aromate. Se spală caisele şi se scurg bine. Se desfac în două şi se scot sâmburii. Veţi rămâne cu puţin peste 2.5 kg caise. Folosiţi o oală/cratiţă cât mai largă (30-35 cm), altfel timpii de fierbere ar trebui să fie mai mari decât cei indicaţi de mine.

Dulceață de caise, rețetă. Se acoperă jumătăţile de caise cu zahăr şi se lasă o oră la macerat, la temperatura camerei.  Se pun la fiert la foc mic împreună cu sucul de lămâie. Caisele îşi vor lăsa sucul, zahărul se va topi încet şi cam în 20 minute caisele vor fi acoperite de sirop, scrie e-retete.ro. Încercaţi să amestecaţi cât mai puţin şi uşor, doar de 2-3 ori dacă e cazul să amestecaţi zahărul de desupra. Când începe tot amestecul să fiarbă, lăsaţi-l pe foc încă 1 minut.

Dulceață de caise, rețetă. Strecuraţi caisele de sucul lăsat. Lăsaţi-le 10 minute la scurs ca să colectaţi cât mai mult suc. Puneţi sucul strecurat înapoi pe foc şi aduceţi la fierbere. Fierbeţi la foc mediu spre mic timp de 10 minute, curăţând din spuma groasă care se formează deasupra. Nu amestecaţi în sirop. 

Dulceață de caise, rețetă. Puneţi caisele în siropul fiert. Lăsaţi încă 20 minute la fiert din momentul în care începe să clocotească, la foc mediu spre mic. Când e gata veţi vedea că bucăţile de caisă au devenit translucide şi culoarea lor s-a intensificat.

Dulceață de caise, rețetă. Puneţi dulceaţa de caise fierbinte în borcanele sterilizate fierbinţi (20 minute la cuptor la 200C), ştergeţi gura borcanului dacă s-a murdărit, puneţi capacele şi le strângeţi bine. Întoarceţi borcanele cu fundul în sus (să stea pe capac) şi lăsaţi aşa 10 min. Puneţi borcanele încă fierbinţi învârtite într-o plapumă şi lăsaţi să se răcească aşa peste noapte. Păstraţi la loc răcoros, în pivniţă sau cămară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel