Drama unei fetițe aruncă Vaticanul într-un nou scandal

Vaticanul a intrat într-un nou scandal după ce a luat decizia de a excomunica niște medici, după ce aceștia au salvat viața unei fetițe.

Fata, în vârstă de nouă ani, din Brazilia, a rămas însărcinată cu gemeni după ce tatăl ei vitreg a violat-o. Pentru că sarcina îi punea în pericol viața, medicii, cu acordul mamei, i-au făcut avort.

Vaticanul a excomunicat-o pe mama copilei și pe medicii care au participat la această intervenție, pentru că “cei doi fetuși erau persoane inocente, care aveau dreptul la viață”, susține cardinalul Giovanni Batista Re.

Avortul, mai grav decât violul

Dacă în privința medicilor decizia a fost categoircă, în ceea ce privește tatăl violator oficialii catolici nu au luat încă nicio poziție.

Motivația acestora depășește orice minte rațională. Arhiepiscopul Jose Cardoso Sobrinho declara că aceasta este o “infracțiune gravă”, dar avortul este ceva mult mai grav și de aceea bărbatul nu va fi excomunicat.

Tatăl acuzat de incest și-a abuzat și o altă fiica, de 14 ani, care are și un handicap. Dacă va fi găsit vinovat, va sta cel mult 15 ani la închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel