Dragu îi dă șanse lui Cîțu. Colegul Moșteanu o contrazice în aceeași emisiune

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Președintele Senatului, Anca Dragu, și colegul său de partid, deputatul Ionuț Moșteanu, au avut opinii diferite în legătură cu continuarea lui Florin Cîțu ca premier al coaliției PNL - USR-PLUS - UDMR.

Întrebată la Digi 24 ce semnifică retragerea susținerii politice pentru premierul Cîțu, Anca Dragu a răspuns: „Înseamnă că trebuie să ne așezăm la masă și să discutăm pentru că avem o coaliție, am avut niște acorduri în cadrul coaliției, acorduri care au fost încălcate azi dimineață, au fost încălcate în mod unilateral prin această demitere pe nepusă masă, peste noapte, a ministrului Sănătății”.

Încrederea e ușor de pierdut, greu de câștigat

„Noi am spus că o coaliție nu poate merge în condițiile neîncrederii și că vrem să ne așezăm la discuții cât mai repede cu putință”, a răspuns președintele Senatului României când moderatorul a întrebat dacă se dorește demiterea lui Florin Cîțu. „Credem că încrederea s-a erodat puternic. Știm cu toții că încrederea se pierde ușor și se câștigă foarte greu. Noi nu am avut o discuție în coaliție de luni, ultima discuție a fost luni și a fost o discuție foarte bună”.

Anca Dragu nu a scos totuși din ecuație posibilitatea ca premierul să „recâștige încrederea” USR-PLUS, iar criza politică să fie depășită. „Acum cred că este momentul în care cealaltă parte să facă un prim pas”. „Trebuie să discutăm, noi ținem foarte mult la aceată coaliție și noi credem că actuala coaliție este singura soluție pentru România”, a mai spus Dragu.

Ionuț Moșteanu, din alt film față de colega sa de partid

În aceeași emisiune, imediat după intervenția colegei sale, Ionuț Moșteanu nu a lăsat vreo portiță pentru continuitatea lui Cîțu în funcția de premier. „Eu zic că nu se poate merge mai departe cu Florin Cîțu premier. Și-a dovedit imaturitatea politică, am spus-o și astăzi. Florin Cîțu are de gestionat o coaliție de partide care participă la efortul de guvernare și astăzi a luat o decizei unilaterală fără nicio consultare. Că era îndreptățit, nu era îndreptățit, asta-i altă discuție. Ar fi trebuit o evaluare, o analiză, care au lipsit”.

„Vicepremierul Barna a fost pus în fața faptului împlinit în dimineața asta și asta nu este corect, nu este loial față de parteneri, mai ales când, așa cum spunea colega mea, doamna Anca Dragu, luni am avut o întâlnire de coaliție în care am crezut noi că s-au detensionat niște situații apărute”, a spus argeșeanul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel