Chirieac, după condamnarea lui Dragnea: Nu demisionezi!

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

După sentința de astăzi, în cazul președintelui PSD, analistul Bogdan Chirieac susține că există două direcții foarte clare în care se poate merge.  

Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman. Ceea ce s-a întâmplat în acest caz este, din punctul de vedere al analistului Bogdan Chirieac, doar un pretext.

”Pot fi două direcții în care se poate merge: fie va învinge statul subteran după seria de înfrângeri pe care a avut-o în ultima vreme, fie Liviu Drganea, cu ultimele forțe și sprijinit de ALDE, va readuce democrația în această țară. Eu nu mă pot împiedica să constat că, pentru un prejudiciu de 50.000 de lei, achitat integral, prejudiciu de acum opt ani, ia unul trei ani și jumătate cu pușcărie și ca să nu fie singur îi mai dă și unei amărâte de femei trei ani jumate cu pușcărie. A fost un pretext. Domnul Dragnea nu este o victimă pentru că poporul român l-a mandatat în decembrie 2016 cu cel mai ridicat scor din Uniunea Europeană, în alegeri libere și corecte, să readucă democrația în țară. Poporul a simțit că lucrurile sunt în profundă neregulă în această țară, cum s-a dovedit cu protocoalele și multe altele. După aceea s-a poticnit în faptul că unii cetățeni s-au manifestat liber, că asta e democrația, în Piața Victoriei, a mers pe coate și pe burtă multă vreme și, în momentul acesta, legile justiției sunt pe la mijloc, or fi, n-or fi, s-o întâmpla, nu s-o întâmpla. Un lucru e sigur: dacă legislația nu se modifică, statul subteran va elimina orice politician incomod. Azi s-a numit Dragnea, mâine se poate numi Tăriceanu, poimâine se poate numi chiar Iohannis. Statul subteran are interesele sale. Creat și condus de Traian Băsescu, care încălecase pe statul subteran, a ieșit la suprafață și s-a așezat la masa de negociere atunci când l-a arestat pe Mircea Băsescu. Puțină lume a realizat acest lucru. Când l-a arestat pe fratele lui Băsescu, cel care călărise până atunci statul subteran, acesta s-a așezat la masa de negociere și a rămas la masă, mai mult sau mai puțin, până în ziua de astăzi. Lovitura fundamentală nu a primit-o de la un pesedist, ci de la un liberal. Ce spun liberalii că cel care a dezvăluit protocoalele este un liberal, noul director al SRI, este perfect adevărat, pentru că dacă protocoalele secrete care anulează justiția nu erau făcute publice, nici în ziua de astăzi nu aveai argumente solide în fața Occidentului pentru a arăta hidoșenia acestui stat care a pus mâna pe această țară și care conduce de fapt acest popor. Acestea sunt cele două direcții”, a declarat Chirieac la Antena 3.

"Nu aveai condamnările de astăzi"

Bogdan Chirieac susține că este aceste condamnări nu vorbesc despre o democrație solidă. "Pentru o democrație solidă nu aveai condamnările de astăzi. Pe de o parte îi dai doi ani de închisoare (n.r. lui Liviu Dragnea) pentru că poporul român l-a demis pe Traian Băsescu, că acolo e demis clar, și acum îi dai pentru că s-a întâmplat un lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată în România. Lipitorii de afișe, când partidul vine la putere, nu sunt angajați în administrația publică și lucrează pentru partid. Ce să-ți povestesc. Asta e o faptă care nu s-a mai văzut niciodată în lume", susține analistul.

Cât despre ce ar trebui să facă Liviu Dragnea acum, Bogdan Chirieac susține că demisia nu este o soluție atât timp cât există sprijinul popular. "O bună parte a societății românești, 10-15-20%, îl admiră pe președinte și pe doamna Kovesi pentru că domnul președinte nu o revocă pe doamna Kovesi și doamna Kovesi nu demisionează. Fiecare consideră că are o misiune de dus la îndeplinire. Domnul Iohannis, chiar una dobândită prin alegeri. Adversarii lui Dragnea vor dori ca Dragnea să demisioneze, simpatizanții PSD și ai coaliției majoritare vor dori să nu demisioneze. Deci câtă vreme ai sprijinul popular, nu demisionezi! Dacă între timp te îndoi și te retragi... Eu cred că dacă Dragnea ar pleca mâine din fruntea PSD, peste un an și jumătate, când îi dă sentința definivă, s-ar putea să primească cu suspendare sau chiar cu achitare cum a primit domnul Ponta", a mai spus analistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel