Două milioane de lei pentru protejarea siturilor Cheile Turzii şi Turenilor

02 cheile turzii ds 27
02 cheile turzii ds 27

Consiliul Judeţean Cluj a reuşit să câştige un proiect european privind „Managementul conservativ şi participativ în siturile Natura 2000 Cheile Turzii şi Cheile Turenilor”, depus spre finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007 – 2013, Axa Prioritară 4, informează Monitorul de Cluj.

Autor: Adrian Stroescu

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 2 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 1,7 milioane de lei. „În vederea începerii implementării proiectului, în perioada imediat următoare se va semna contractul de finanţare între Autoritatea de Management şi Consiliul Judeţean”, au precizat ieri reprezentanţii forului judeţean.

„Prin acest proiect urmărim, pe de o parte punerea în valoare a acestor două situri naturale reprezentative pentru întreaga Românie, dar şi conservarea biodiversităţii regăsite aici”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Măsuri de conservare a mediului natural

Concret, proiectul prevede eficientizarea măsurilor de conservare a mediului natural din ariile naturale protejate Cheile Turzii si Cheile Turenilor, aflate în custodia Consiliului Judeţean Cluj, dar şi elaborarea a două planuri integrate de management care să abordeze cele două arii naturale protejate din ambele perspective: rezervaţii naturale şi situri Natura 2000.

De asemenea, se vor elabora şi două planuri de monitorizare, în vederea unei gestionări eficiente şi responsabile a ariilor protejate menţionate şi asigurarea conservării durabile a biodiversităţii în acestea. Proiectul are în vedere şi creşterea gradului de conştientizare a publicului larg cu privire la importanţa conservării biodiversităţii ariilor naturale protejate Cheile Turzii şi Cheile Turenilor, precum şi implementarea unor instrumente informatice locale care vor permite creşterea eficienţei/transparenţei modului de luare a deciziilor de protejare a patrimoniului natural, cultural şi istoric din această zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel