Două femei care au născut la Maternitatea Braşov, în stare gravă, cu peritonită

spital
spital

Direcţia de Sănătate Publică Braşov a declanşat o anchetă la Maternitatea Braşov după ce două femei care au născut la această unitate, în aceeaşi zi, şi au stat în acelaşi salon au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean, la câteva zile de la naştere, fiind operate de peritonită.

Cele două femei au născut în 20 decembrie la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Braşov, în aceeaşi sală de operaţie, la interval de câteva ore, după care au stat în acelaşi salon.

Una dintre femei are 30 de ani şi este din Predeal, cealaltă are 31 de ani şi este din Bran, iar ambele au născut copii sănătoşi şi nu au avut probleme la naştere.

Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean Braşov, Adrian Albotă, în 23 decembrie pacienta din Predeal a ajuns la Spitalul Judeţean Braşov pentru că se simţea rău, a fost consultată, după care s-a întors la maternitate, refuzând internarea la Spitalul Judeţean.

A doua zi starea femeii s-a agravat, iar aceasta a ajuns din nou la Spitalul Judeţean, unde a fost operată de peritonită, starea sa fiind în prezent stabilă.

Cea de-a doua femeie a ajuns şi ea la Spitalul Judeţean, în 26 decembrie, după ce fusese externată de la Maternitatea Braşov.

Conform sursei citate, pacienta era în stare gravă, fiind diagnosticată tot cu peritonită. Femeia a intrat imediat în operaţie, iar în prezent starea sa este tot gravă, fiind internată la reanimare, a precizat Albotă.

Potrivit acestuia, celor două femei le-au fost făcut analize, iar în cazul pacientei din Bran, care este în stare gravă, a fost depistat un streptococ, însă până acum nu s-a stabilit cauza acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Maternităţii Braşov, Ioan Moldovan, a declarat, la rândul său, că ambele femei aveau diferite afecţiuni, iar acestea s-au agravat după naştere.

El a susţinut că femeia care este acum în stare foarte gravă avea amigdalită.

Moldovan a mai spus că nu crede că este vorba despre o infecţie intraspitalicească în acest caz şi că rezultatele analizelor vor fi cunoscute săptămâna viitoare.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Braşov au declanşat o anchetă în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel