Dosarul manechinelor: Parchetul susține că nu a dispus şi nu a efectuat audieri

mazare manechine
mazare manechine

Informația potrivit căreia primarul Constanței, Radu Mazăre, ar avea deschis un dosar de urmărire penală pentru votul manechinelor la referendumul din 29 iulie este infirmată de Ministerul Public. Printr-un comunicat, Ministerul Public afirmă că "procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de ieri, 08.08.2012, la sediul poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul Investigaţii Criminale, care efectuează cercetările în cauză".

Ministerul Public, printr-un comunicat de presă, vine să clarifice  informația potrivit căreia Radu Mazăre ar avea deschis un dosar de urmărire penală pentru determinarea unui grup de manechine să meargă să voteze la referendum.

"Având în vedere informaţiile vehiculate în mass-media cu privire la audierea unor persoane într-o cauză referitoare la infracţiuni la Legea referendumului,  Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au fost înregistrate, în perioada 29 iulie – 09 august, un număr de 16 cauze penale, având ca obiect posibile infracţiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la organele de poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor", se arat[ ]n comunicatul Ministerului Public.

 "Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva numitului Mazăre Radu Ştefan, primarul Municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare.

 Până în prezent, procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de ieri, 08.08.2012, la sediul poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul Investigaţii Criminale, care efectuează cercetările în cauză", conchide comunicatul Ministerului Public.

Radu Mazăre, a adus, în duminica referendului, la o secţie de votare din centrul staţiunii Mamaia, câteva  tinere îmbrăcate în costume de baie identice, în alb şi negru, spunându-le acestora: "Hai, fetele, alinierea şi la vot!", adăugând că după vot le dă "liber la plajă".

 Față de situația  de la Constanța, premierul Victor Ponta,  a făcut, joi, 9 august, un apel la procurori să evite situaţiile ridicole, el dând exemplu în acest sens anchetarea manechinelor lui Radu Mazăre care au votat la referendum în costume de baie, premierul subliniind, totodată, faptul că "bunul gust şi prostul gust" nu sunt consemnate în Codul penal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel