Doliu în sport: O legendă a clubului Rapid a murit

Veste tristă pentru iubitorii sportului și în special pentru fanii clubului Rapid. Fostul jucător al echipei din Giulești, Ion Costea, a decedat în această dimineață, după ce mai bine de șapte decenii din viață i-a petrecut la Rapid, scrie gsp.ro.

Ion Costea, născut pe 12 aprilie 1912, a debutat în Divizia A în septembrie 1935, la un meci CFR Bucureşti – Juventus Bucureşti. A jucat la CFR/Rapid în sezoanele 1935/1936, între 1938 şi 1944 şi 1947-1948.

A câştigat de cinci ori la rând Cupa României, 1938-1942. Ca jucător, antrenor şi vânzător de bilete a petrecut, în total, 72 de ani la Rapid.

El a fost cel care i-a descoperit, printre alţii, pe Dan Coe, Sandu Neagu şi Liţă Dumitru. Costea a pus bazele echipei care a a câştigat primul titlu din instoria Rapidului, în 1967.

Ion Costea a încetat din viaţă la vîrsta de 101 ani.

Fostul mijlocaş al Rapidului, Liţă Dumitru, a vorbit la Radio GSP, plângând, despre cum l-a cunoscut pe Ion Costea: "Am mers desculţ la antrenament. Ion Costea mi-a dat prima friptură din viaţa mea alături de echipa mare şi m-a încălţat cu primii tenişi adevăraţi. Mi-a spus din prima zi că trebuie să trag mult la poartă şi să mănânc, că în rest le am pe toate. Acest om chiar merită statuie în faţa stadionului", a încheiat Liţă Dumitru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel