Doi oameni, îngropați de un mal de pământ în parcul Politehnicii

surpare mal
surpare mal

Două persoane, în vârstă de 32 și 35 de ani, au decedat, după ce au fost surprinse de surparea unui mal de pământ, în parcul Universității Politehnica din Capitală. Directorul general al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) București, Constantin Bujor, a declarat că la locul producerii accidentului nu este nicio lucrare în desfășurare, iar cei doi oameni erau, cel mai probabil, în căutare de fier vechi.

[caption id="attachment_258807" align="alignleft" width="310"] Foto: rtv.net[/caption]

La fața locului s-au prezentat mai multe echipaje SMURD. ”Am fost solicitați pentru surparea unui mal de pământ, am intervenit cu două autospeciale. Ajunși aici, am constatat decesul unei persoane și ne-am apucat să săpăm, ca s-o căutăm pe a doua. Nu am putut face mai mult. Intervenția a fost foarte dificilă, există posiblitatea prăbușirii altui mal de pământ. Din nefericire nu am avut cum sa scoatem aceste persoane în viață”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU București.

ITM face cercetări în acest caz, urmând să stabilească ulterior dacă este de competența instituției. Purtătorul de cuvânt al ITM a declarat sâmbătă că inspectorul de muncă trimis la fața locului face verificări pentru a stabili cauzele și împrejurările care au dus la producerea accidentului și dacă acesta este sau nu de competența instituției. El a mai subliniat că la locul producerii accidentului nu este nicio lucrare în desfășurare, anchetatorii mergând pe varianta că persoanele prinse sub malul de pământ căutau fier vechi.

 În urmă cu zeci de ani, pe locul parcului Universităţii Politehnica, ar fi fost depozite ale Armatei, iar fiare zac îngropate sub 2-3 metri de pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel