Doi copii grav răniţi de un proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial

Doi copii au fost răniţi în urma exploziei unui proiectil provenit din cel de-al Doilea Război Mondial. Unul dintre cei doi a rămas fără o mână, are răni la abdomen şi este în stare critică, iar celalalt are leziuni grave la picioare, a declarat prefectul de Iaşi, Dragomir Tomaşeschi.

Autor: Alexandra Sandu

Copiii de 15 ani au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi transportaţi la Spitalul de copii "Sfânta Maria" din Iaşi. Primarul a precizat că ambii copii sunt conştienţi.

Incidentul s-a petrecut în localitatea ieşeană Valea Oilor. Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Dan Iamandi, a declarat că în zonă au mai fost găsite proiectile provenite din cel de-al Doilea Război Mondial şi rămase neexplodate. Conform prefectului, localitatea Valea Oilor a fost linia frontului.

Prefectul a mai spus că în zona în care s-a produs explozia au loc lucrări de modernizare a drumului. Proiectilul fusese descoperit mai de mult, dar localnicii nu au anunţat autorităţile, a mai precizat Dragomir Tomaşeschi.

Primarul crede ca victimele s-au jucat cu proiectilul şi există posibilitatea să îi fi dat foc.

"Acolo în zonă sunt mai multe proiectile. Posibil să fi fost scos proiectilul în timpul arăturilor de toamnă. Nenorocirea este că l-au găsit, s-au jucat cu el. Posibil să-i fi dat foc, la faţa locului fiind găsită şi o brichetă", a declarat primarul comunei Bălţaţi, Vasile Aştefanei.

Conform aceleiaşi surse, la momentul la care s-a produs accidentul, copiii trebuiau să fie la şcoală. În consecință, vor fi audiaţi directorul şcolii, dirigintele copiilor şi personalul şcolii, pentru a se stabili cum a fost posibil ca cei doi copii să plece.

Zona in care s-a produs explozia se află la un kilometru de şcoală şi la circa 400 de metri de ultima casă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel