Urmărește emisiunea live


Doctorand în criminologie, condamnat pe viață pentru uciderea a trei prostituate

stephen griffiths
stephen griffiths

Un doctorand în criminologie în vârstă de 40 de ani, care a fost pus sub acuzare pentru uciderea a trei prostituate, după ce s-a lăudat poliţiştilor că a mâncat carne de om, a fost condamnat, marţi, la închisoare pe viaţă.

Judecătorul Openshaw, care a dat sentinţa, l-a asigurat pe Stephen Griffiths că nu va ieşi niciodată din închisoare, după "perversele şi monstruasele" crime pe care le-a comis. Bărbatul a pledat vinovat în faţa instanţei din Leeds, rămânând indiferent când judecătorul şi-a pronunţat decizia.

Judecătorul de caz a mai reţinut că doctorandul era în deplinătatea facultăţilor mintale când a comis cele trei crime şi când a recunoscut acest lucru.

Griffith le spusese poliţiştilor că "s-a autoexclus din societate" şi că în mintea lui avea loc "un război civil".

El a fost acuzat oficial, în luna mai, de uciderea Suzannei Blamires (36 de ani), a lui Shelley Armitage (31 de ani) şi a Susanei Rushworth (43 de ani). Rushworth, mamă a trei copii, nu a mai fost văzută din luna iunie a anului trecut, iar Shelley Armitage a dispărut în aprilie 2010. Cele trei femei se cunoşteau bine.

Doctorandul mai are un frate şi o soră şi este fiul unui fost angajat al unei firme de distribuţie de alimente congelate şi al unei telefoniste. Părinţii săi au divorţat când el era tânăr.

"Stephen era foarte deştept, însă era un adevărat tocilar. Erau cu toţii o familie tare ciudată, iar copiii lor niciodată nu aveau legături cu cei ai vecinilor", a declarat o femeie, cunoştinţă veche a familiei Griffiths, citată de The Times în luna mai.

În ultimii şase ani, Griffiths, născut în Wakefield, West Yorkshire, a studiat la Universitatea din Bradford, unde toţi spun că a fost un student-model. El se ocupa de o analiză a tehnicilor moderne ale Poliţiei, comparativ cu investigaţiile detectivilor din secolul al XIX-lea.

Griffiths, se pare, nu a lucrat niciodată, trăind doar din burse şi alocaţii sociale. În decembrie 2008, bărbatul s-a înscris pe un site de aranjat întâlniri amoroase, Soulmates, proprietate a The Guardian, mai scriu jurnaliştii britanici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel