DNA: Parlamentul European nu a informat în scris decizia ridicării imunităţii lui Adrian Severin şi nici dacă e de acord cu percheziţionarea

adrian-severin
adrian-severin

Parlamentul European nu a informat în scris până în acest moment Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la decizia ridicării imunităţii lui Adrian Severin şi nici nu a comunicat dacă îşi dă acordul cu privire la percheziţionarea spaţiilor şi datelor informatice aparţinând PE, susţine DNA într-un comunicat.

De asemenea, DNA precizează că PE nu a comunicat nici dacă s-a luat măsura conservării probelor şi că toate aceste informări sunt absolut necesare instrumentării cauzei penale referitoare la europarlamentarul Adrian Severin.

Precizarea DNA vine ca urmare a informaţiilor contradictorii vehiculate în spaţiul public referitoare la derularea anchetei penale care îl vizează pe Adrian Severin, membru al Parlamentului European, cele mai recente apărând în contextul interviului acordat de Directorul General al OLAF, Giovanni Kessler.

Citește și:

Adrian Severin, fără imunitate

Sursa citată aminteşte că în 5 aprilie, DNA, prin intermediul Ministerului Justiţiei, a solicitat preşedintelui PE ridicarea imunităţii lui Adrian Severin, cât şi o opinie juridică referitoare la incidenta unor dispoziţii procedurale prevăzute în Protocolul privind privilegiile şi imunităţile Uniunii Europene.

În 12 mai, preşedintele PE a confirmat în scris primirea solicitărilor şi a comunicat că cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Adrian Severin a fost transmisă Comisiei pentru afaceri juridice din cadrul Parlamentului European.

În plus, în 12 aprilie, procurorul şef al DNA a solicitat preşedintelui PE să ia toate măsurile pentru conservarea bunurilor, documentelor, computerelor şi a altor mijloace de probă aflate în birourile Parlamentului European, cât şi datele stocate în serverele instituţiei, necesare desfăşurării anchetei penale.

Citește și:

DNA: Adrian Severin va fi anchetat ca orice alt cetățean

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel