DNA nu va începe urmărirea penală în cazul lui Vasile Cepoi

vasile _cepoi
vasile _cepoi

Fostul ministru al Sănătății Vasile Cepoi susține că nu au fost găsite nereguli în cazul său, această afirmație având loc în contextul unei anchete desfășurate de către Departamentul pentru Luptă Antifraudă.

Autor: Sergiu Dimitriu

Vasile Cepoi, actualmente consilier în cadrul Cancelariei primului ministru, a declarat pentru Agerpres că a primit un document de la DNA prin care a fost anunțat că nu se va începe nicio urmărire penală în cazul său.

La sfârșitul anului trecut, Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea cercetării ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie, în legătură cu derularea unui proiect finanţat prin POSDRU pe vremea când acesta era director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Vasile Cepoi și soția sa au fost angajați și au obținut beneficii de 191726 lei în cadrul unui proiect demarat de el, în calitate de director al DSP Iași.

Vasile Cepoi a declarat la data sesizării DNA de către ANI că nu a avut o poziţie de decizie în proiectul despre care vorbeşte Agenţia Naţională de Integritate, ci doar a predat cursuri şi că îşi rezervă dreptul de a acţiona în justiţie ANI pentru „ştirbirea imaginii publice".

El a susţinut că acuzațiile la adresa lui au fost neîntemeiate şi că articolul de lege în baza căruia acestea au fost formulate „nu există". „Articolul 12c din Legea 78/2000 în baza căruia sunt acuzat nu există. E greu să mă simt vinovat atâta timp cât nu există o bază legală", a declarat Cepoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel