DNA cere arestarea judecătoarelor din cazurile Năstase și Voiculescu

dna judecatoare
dna judecatoare

DNA a aunţat oficial că solicită Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă a judecătoarelor Viorica Dinu şi Antoanela Costache urmărite penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Cele două judecătoare au fost reţinute de către DNA miercuri și sunt acuzate de corupţie.

Judecătoarea Viorica Dinu, cea care deliberează în dosarul lui Dan Voiculescu, şi judecătoarea Antoanela Costache au fost ridicate de procurorii anticorupţie miercuri noapte. Locuinţele celor două au fost percheziţionate. Ele sunt investigate pentru fapte de corupţie, mai precis pentru că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu, fost Staicu. Ulterior, cele două judecătoare au fot reţinute de către procurori.

Citește și Judecătoare din cazul Năstase și dosarul lui Voiculescu, acuzate de corupție

Miercuri seară, procurorii DNA au efecutat percheziţii la locuinţele celor două magistrate, apoi judecătoarele au fost duse la sediul DNA. După ce le-au audiat mai multe ore, procurorii DNA au emis ordonanţe de reţinere pe numele celor două judecătoare şi urmează să ceară instanţei arestarea lor preventivă pentru 29 de zile, potrivit Gândul.

De asemenea, Secția de judecători din CSM a decis, joi, ca judecătoarele Viorica Dinu şi Antoanela Costache să fie suspendate din funcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel