Dinel Staicu, condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul fraudării BIR

dinel staicu
dinel staicu

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv, luni, pe Dinel Staicu la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), instanţa reducând cu cinci ani pedeapsa primită de acesta la Tribunalul Capitalei.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a redus de la 12 la şapte ani de închisoare cu executare şi pedepasa primită la Tribunalul Bucureşti de fostul preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR) Ion Popescu, în dosarul în care este acuzat de o fraudă de cinci milioane de euro, scrie Mediafax.

De asemenea, Radian Răceală, fost director al Direcţiei de creditare din BIR, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare, pedeapsa în cazul acestuia fiind redusă cu un an.

În cazul Vioricăi Duţu, fost şef serviciu creditare la BIR, Curtea de Apel Bucureşti a dispus condamnarea la patru ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de nouă ani. La Tribunalul Bucureşti, Viorica Duţu fusese condamnată la şase ani de închisoare cu executare.

În dosarul fraudării BIR, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, în 16 decembrie 2010, pe Dinel Staicu şi Ion Popescu la 12 ani de închisoare cu executare, iar pe Radian Răceală şi Viorica Duţu la şase ani de închisoare cu executare. Decizia Tribunalului a fost contestată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti, care luni a decis definitiv în acest dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel