Dinamo - Rapid, meci al legendelor în scop caritabil

Dinamo
Dinamo

Liga Legendelor organizează un meci spectaculos la care vor participa mari staruri dinamoviste şi rapidiste, totul în scop caritabil: publicul şi jucătorii vor încerca să strângă împreună cei 200.000 de euro necesari lui Gabriel Bălăcean, un băiat de 15 ani cu o maladie congenitală care îi ameninţă viaţa.

Mircea şi Răzvan Lucescu sunt invitaţi de onoare la meciul care şi-a propus să salveze, cu ajutorul publicului, acest băiat aflat de 12 ani în suferinţă şi sprijinit de Fundaţia Ringier. Intrarea la meci este liberă, donaţiile se vor face prin sms sau direct la stadion

Fotbalişti-legendă din echipele Dinamo şi Rapid susţin vineri un meci caritabil pentru un elev de 15 ani, care a luptat toată viaţa cu dureri insuportabile. 

Legende ale fotbalului din echipele Dinamo şi Rapid îşi dau întâlnire vineri, 7 iunie, la ora 18,30, pe Stadionul Dinamo din Capitală, unde vor susţine un meci spectaculos, cu scop nobil, la care Mircea şi Răzvan Lucescu vor fi invitaţi de onoare. 

Iulian Mihăilă, preşedintele Ligii Legendelor, a avut ideea acestui show caritabil, după ce a citit despre cazul lui Gabriel Bălăcean (15 ani), un copil pe care Fundaţia Ringier România încearcă să-l ajute. 

Meciul va fi susţinut de dinamoviştii Andone, Lupescu, Marica, Fl.Petre, Kiriţă, Dănciulescu, Stelea, Câmpeanu, C.Munteanu, Răducioiu, Lupu, Iftodi, Sabău şi rapidiştii Pancu, Dulca, O. Maier, Măldărăşanu, Ganea, Lobonţ, Şumudică, Nanu, Stanciu, Raţ şi D. Coman. Ei se vor înfrunta pe teren, în timp ce spectatorii vor putea face donaţii prin sms (2 euro), la 8828 cu mesajul Gabriel, dar şi prin donaţii directe în urnele mobile de la arenă. Se pot face, de asemenea, donaţii online sau prin transfer, iar detaliile necesare sunt pe site-ul ajutacopiii.ro, un program al Fundaţiei Ringier. 

Celebrul antrenor Mircea Lucescu, care celebrează 55 de ani de la debutul ca jucător şi 40 de ani de când antrenează, şi fiul său, Răzvan, care a reuşit anul acesta să câştige cupa şi campionatul în Grecia cu PAOK, s-au alăturat cu entuziasm iniţiativei caritabile.

Cine este copilul pentru care joacă legendele lui Dinamo şi Rapid



Gabriel Bălăcean este diagnosticat cu sindromul Klippel-Trenaunay, o maladie congenitală care i-a mutilat trupul. 'Când avea cinci luni, Gabi nu şi-a mai putut mişca piciorul stâng. După radiografie, medicii i-au pus piciorul în ghips, dar după câteva zile piciorul stâng era dublu în volum faţă de celălalt', povesteşte mama băiatului, Oana Bălăcean. De fapt, Gabi nu are canalul de drenare a limfei de la piciorul stâng, iar dacă este netratată, boala poate afecta, în timp, plămânii şi poate provoca hemoragii masive. 'Gabi are dureri mari la coloană şi la cap, trăieşte în durere, dar nu se plânge. Pentru mine este un erou' , spune mama lui.

La Spitalul Cognacq-Jay din Franţa, specialiştii i-au recomandat băiatului o operaţie de chirurgie plastică reconstructivă a limfedemului şi o sucţiune lipo-limfatică a piciorului stâng. Operaţiile, cazarea şi transportul costă 200.000 de euro. 

Gabriel Bălăcean este, în ciuda celor 12 ani de suferinţă (din cei 15 ani săi), un elev olimpic al şcolii 56 din din Capitală. Acum că băiatul a descoperit că are o şansă la o viaţă normală cu un tratament în Franţa, speranţe lui stau în oamenii care-i pot face cadou sănătatea. 

Unde se joacă partida



Partida se va desfăşura vineri 7 iunie, cu începere de la ora 18.30, pe stadionul Dinamo din Capitală, iar intrarea este liberă. Donaţiile se vor face în timpul meciului, iar evenimentul va avea loc indiferent de condiţiile meteo. Evenimentul caritabil va fi transmis la Digi Sport 1, apoi va fi urmat de un eveniment privat.

Liga Legendelor, fondată de Iulian Mihăilă, este un fenomen social naţional prin contribuţia pozitivă pe care o aduce. Cu sprijinul domnului Ioan Andone, de-a lungul ultimului an echipa a organizat Centenarul fotbalului românesc şi Gala Ioan Andone, evenimente de mare amploare. Echipa ce a pus umărul la reuşita acestor evenimente este formată din: Alina Vreju, Event Planner, Florin Mărgărit, Daniel Vlădescu, Adrian Bahna, Andrei Sorin , Cristina Poiana. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel