Din 2012, botoşănenii vor primii medicamente pe reţetă electronică

Rodica-Hutuleac
Rodica-Hutuleac

Casa Judeţeană de Sănătate (CJAS) Botoşani va implementa un program pilot din 2012, în care reţetele de medicamente în formatul actual, pe hârtie, să fie înlocuite cu prescripţia electronică, informează Evenimentul de Botoşani.

Autor: Adi Stroescu

Rodica-HutuleacRodica Huţuleac, preşedintele Casei Judeţene de Asigurari de Sănătate, afirmă că măsura privind eliberarea reţetelor compensate şi gratuite în sistem electronic este actualmente în pregătire, în cadrul unui proiect derulat cu Casa Naţională.

Programul se va demara cu farmaciile şi medicii de familie. Astfel, pacientul se va prezenta la farmacie, după ce anterior a fost la medicul de familie pentru reţetă, doar cu buletinul pentru a-şi ridica medicamentele.

“Se urmăreţte monitorizarea consumului de medicamente, eliminarea erorilor din prescriere, eliminarea fraudelor posibile care mai exista acum ţi implementarea unui sistem de control şi o monitorizare mai riguroasă. Ataâta timp cât se elimină fraudele din sistem, avantajul pacientului este acela că banii rămân pentru pacient şi nu se duc în altă parte. Sistemul privind reţeta electronică va fi implementat o dată cu cardul naţional. Pe proiectul pe care îl vom face în judeţul Botoşani, vom merge deocamdata fără card“, a relatat Rodica Huţuleac.

Citeşte şi:

Spitalul de Psihiatrie Botoşani trebuie să returneze 30.000 de lei la CAS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel