DIETA perfectă după Crăciun. Îți schimbi doar micul dejun

DIETA perfectă după Crăciun. Îți schimbi doar micul dejun / Foto: Pexels
DIETA perfectă după Crăciun. Îți schimbi doar micul dejun / Foto: Pexels

În cazul în care te-ai îngrășat de sărbători poți recurge la un meniu de detoxifiere.

De Crăciun și de Revelion am avut diverse bucate tradiționale delicioase, dar și pline de calorii. Cei care au mâncat de toate este posibil ca acum să observe pe cântar niște kilograme în plus. Nu vă îngrijorați, le puteți da repede jos și reveni la silueta de invidiat în câteva zile. Nu va trebui să depui prea mult efor, cit doar să își schimbi micul dejun, scrie Realitatea.net. Ar fi bine și să renunți la vicii, în cazul în care le ai, adică la fumat și la alcool. Iată mai jos ce trebuie să consumi dimineaţă, pe stomacul gol, dacă vrei să îţi cureţi organismul. În doar 5 zile vei reuşi să slăbeşti 3 kilograme.

Meniu detox

Luni poți alege să mănânci un grapefruit cu doua oua fierte, dar și un ardei iute uscat. Marți își poți face un mic dejun hrănitor din fructe uscate, iar miercuri poți opta pentru 200 de grame de ovăz integral cu iaurt grecesc. Așa vei consuma puține calorii, dar vei avea parte și de o masă delicioasă. Iaurtul grecesc este adesea recomandat în curele de slăbire și de detoxifiere. Joi îți poți face 4 felii de pâine prăjita cu unt și miere. Ai voi să bei și o cana mare de lapte. Vineri îți poți fierbe 3 ouă, plus 2 felii de pâine prăjită, dar și un ardei iute.

Salate pentru detoxifierea ficatului

Dacă îți dorești un detox pentru ficat, după mesele îmbelșugate de Sărbători, poți încerca trei rețete de salate. Una dintre acestea este salata cu sfeclă roşie şi quinoa. vei avea nevoie de: 4 rădăcini de sfeclă roşie, fierte; o jumătate de cană de quinoa; o ceaşcă fasole verde fiartă; 2 linguriţe de seminţe de susan; 2 mâini de spanac sau rucola; un avocado tăiat cubuleţe; 1 morcov tăiat şi el felii.
 
Pentru dressing îți trebuie: 3 linguri de ulei de măsline; 2 linguri de suc de lime sau lămâie; o jumătate de linguriţă de muştar de Dijon; 2 linguriţe de oţet de mere.

Fierbe quinoa ca pe orez. Amestecă toate ingredientele pentru dressing într-un pahar. Pune sfecla, quinoa, seminţele, spanacul, morcovul, fasolea verde şi fructul de avocado într-un vas şi amestecă-le cu dressingul. Adaugă sare şi suc de lămâie, dacă mai e nevoie. Rețetele celorlalte două salate, le găsești AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel