Dezbatere cu Iliescu, Andronescu, Negoiță și Costoiu, organizată de Vulpescu.

Iliescu Vulpescu
Iliescu Vulpescu

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a organizat luni o dezbatere la care au luat parte politicieni, academicieni, cercetători și profesori universitari.

Dezbaterea s-a desfășurat în amintirea savantului și diplomatului Mihai Botez, care ar fi împlinit astăzi 73 de ani, și a avut loc în Capitală, la Școala generală nr. 87, care îi poartă numele.

Iată mesajul postat duminică de Ionuț Vulpescu pe pagina personală de Facebook:

"Mâine, savantul și diplomatul Mihai Botez, unul dintre puținii noștri disidenți, ar fi împlinit 73 de ani.  Deși s-a stins din viață prea devreme, a lăsat în urmă o operă impresionantă, în matematică și în cercetarea interdisciplinară, și amintirea unui om de curaj și cu atitudine civică, într-o epocă în care cei mai mulți au tăcut. Dat afară de la Universitate și din cercetare în 1977, din cauza luărilor sale publice de poziție împotriva regimului comunist, el a continuat să își scrie opera, în condiții de-a dreptul infernale, și să își susțină convingerile cu privire la democrație, drepturile omului și la normalitate în viața publică, până în 1988, când a fost forțat de regim să se exileze.

În amintirea sa, mâine organizez, la școala care îi poartă numele (Școala generală nr. 87 - „Mihai Botez”) din sectorul 3 al Capitalei, o dezbatere la care vor participa personalități ale vieții noastre culturale și politice. Printre aceștia: sora lui Mihai Botez, Viorica Oancea, prima sa soție, Mariana Celac, cercetătoarea Ana Maria Cătănuș, academicianul Augustin Buzura, profesorii universitari Adrian Niculescu și Gabriel Andreescu, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, Ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu, doamna senator Ecaterina Andronescu, domnul Președinte Ion Iliescu. O dezbatere în care vom aborda atât opera sa științifică, matematică și interdiciplinară, cât și semnificația atitudinii sale verticale din timpul regimului comunist".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel