Dezastrul agricol putea fi evitat. Irigațiile au dus la producții de 20 de ori mai mari

porumb
porumb

Dezastrul din agricultură are cauze economice, nu ține de fenomenele meteorologice. Agricultorii care au beneficiat de irigații au realizat 8-10 tone de porumb la hectar, a declarat Cosmin Chioreanu, directorul general al Monsanto România. Pe terenurile neirigate producția a fost de 20 de ori mai mică, în jur de 500 kilograme la hectar.

"Cine nu a irigat, a produs 0,5 tone de porumb la hectar. Pe suprafeţele irigate s-a produs în medie 4 tone, dar s-a ajuns chiar şi la 8-10 tone de porumb la hectar", a spus Chioreanu, la un seminar Mediafax despre agrucultura durabilă.

Din  aproape 2,5 milioane de hectare cultivate cu porumb în România, pe mai mult de jumătate, respectiv 1,5 milioane se folosește porumb hibrid.

"Restul terenului este cultivat cu sămânţă din pătul", a arătat reprezentantul Monsanto, care explică astfel randamentele proaste ale fermierilor români. Chioreanu spune că producătorii care au cultivat porumb "din pătul" pierd bani. În aceste condiții, doar seceta nu poate fi blamată pentru dezastrul din agricultură.

Firma Monsanto este cel mai mare producător mondial de semințe și are în România investiții de peste 200 de milioane de dolari, în special într-o unitate de procesare modernă, lângă Urziceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel