Deputat PC Ovidiu Raețchi, exclus in partid

Deputatul Ovidiu Raețchi a fost exclus in Partidul Conservator după ce a l-a criticat în numărate rânduri pe premierul Victor Ponta, prezidențiabilul susținut de conservatori, și și-a declarat suportul pentru candidatura la Președinție a liberalului Klaus Iohannis.

Vicepreședintele PC, Codrin Scutaru, a declarat pentru Agerpres că Biroul Executiv Central al PC a decis excluderea lui Raețchi deoarece deputatul s-a situat de mai multe ori în afara pozițiilor oficiale ale formațiunii.

"La Biroul Executiv Central al Partidului Conservator de astăzi s-a luat decizia, în unanimitate, cu o singură abținere, de excludere din partid a colegului nostru, deputatul Ovidiu Raețchi, la propunerea președintelui PC, Daniel Constantin. Ovidiu Raețchi a avut poziții care s-au situat în afara poziției oficiale a partidului, asta a dus la această excludere. Respectiv, noi am decis în Consiliul Național (din luna iulie — n.r.), printr-o rezoluție scrisă, susținerea candidatului Victor Ponta, președintele PSD, la alegerile prezidențiale. PC rămâne consecvent acestei decizii și domnul Raețchi a afirmat public necesitatea susținerii la prezidențiale a lui Klaus Iohannis, asta după ce sugera în trecut, după ruperea USL, că domnul Antonescu ar fi fost cel mai potrivit să fie președinte", a afirmat vicepreședintele PC.

Codrin Scutaru a mai precizat că Ovidiu Raețchi s-a exprimat pentru o ideologie de partid de centru-dreapta de tip neoconservator, în vreme ce în documentele adoptate de conducerea formațiunii s-a optat pentru ideologia de centru-dreapta care promovează social-liberalismul.

Iohannis, estimări prezidențiale. Voi obţine 35% în primul tur de scurtin, Ponta 36%, dar voi câştiga în turul II

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel