EXCLUSIV  Deosebirea esenţială dintre spitalele de stat şi cele private. Dan Pereţianu: Ce se întâmplă la operaţiile de apendicită

Doctorul Dan Pereţianu a explicat de unde vin diferenţele dintre spitalele private şi cele de stat, atunci când vine vorba despre preţul serviciilor medicale. 

Doctorul Dan Pereţianu a explicat de unde vin diferenţele mari de preţ dintre operaţiile făcute în spitalele de stat şi cele private. Într-un interviu acordat DC News, Dan Pereţianu a arătat că tarifele mari de la clinicile private vin tocmai din plusul de confort şi de îngrijire de după intervenţia chirurgicală, lucru care în spitalele de stat este deficitar. 

"Acest surplus de bani din privat se revede în surplusul de personal care se ocupă de îngrijirea medicală. Atenţie, e diferit actul medical de îngrijirea medicală. Vin două asistente, sunt trei îngrijitoare care îţi schimbă pătura, îţi schimbă cearşaful, chestiile acestea costă. Şi se reflectă, de exemplu, în operaţiile de apendicită: o apendicită este plătită cu 2.000 de lei în sistemul public şi cu 7.000 de lei în sistemul privat", a explicat doctorul Dan Pereţianu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel