De Revelion, românii au cheltuit peste 21 de milioane de euro

Românii au cheltuit peste 21 de milioane de euro pentru achiziționarea pachetelor turistice în țară și peste hotare rezervate petrecerii de Revelion, potrivit datelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, informează Antena 3.  

Aproximativ 81 de milioane de lei (18 milioane euro) au plătiit cei aproape 100.000 de români care au dorit să-și petreacă Revelionul în unităţi turistice din ţară, în creştere cu 30% faţă de anul trecut.

Pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă din acest an au călătorit în străinătate 7.880 turişti, în creştere cu aproximativ 27% faţă de anul 2011, iar aceştia au cheltuit aproximativ 3,1 milioane euro, mai mult cu 15% faţă de anul anterior, potrivit studiilor FPTR realizate pe baza datelor furnizate de sistemul de rezervări şi a unui sondaj aplicat unui număr semnificativ de operatori din turism.

Într-un comunicat de presă al FPTR, se specifică faptul că "Românii s-au obişnuit cu criza economică şi în speranţa unui an mai bun, au demonstrat că ştiu să se distreze şi să profite de timpul liber şi mai ales de reduceri, iar de Revelion, mulţi au preferat să petreacă într-un club, restaurant, un hotel sau o pensiune din ţară sau din străinătate. Din analiza realizată de către FPTR s-a constatat că, faţă de anul 2011, numărul românilor care au ales să petreacă Revelionul în străinătate, cât şi al celor care au ales destinaţii turistice din România a crescut semnificativ".

Astfel, 20.000 de români au cumpărat pachete pentru Revelion în zonele montane, 25.000 au ales să petreacă sărbătorile în staţiunile balneare şi tot atâtea persoane au plătit pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile oraşe ale României, în timp ce pentru litoral au optat doar 500 de persoane, iar pentru Delta Dunării doar 100.

Comparativ cu anul precedent, cea mai mare creştere s-a înregistrat în zonele rurale, de aproape 50%, unde 27.000 de persoane au preferat să meargă anul acesta de Revelion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel