De la 1 noiembrie, Judecătoria Murgeni rămâne fără Parchet

Parchetul de pe lângă Judecătoria Murgeni va fi desfiinţat începând cu data de 1 noiembrie, informează Monitorul de Vaslui. 90% din activitatea de la Murgeni va fi preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, fapt care a determinat Consiliul Superior al Magistraţilor să suplimenteze schema unităţii bârlădene cu două posturi de procuror, aflate iniţial la Parchetul Murgeni.

autor: Adrian Stroescu

JustitiePentru că o parte din dosarele de la Murgeni vor fi redirecţionate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, s-a decis că şi aici schema de funcţionare să fie suplimentată cu un procuror. Grefierii au fost şi ei transferaţi la cele două parchete, din Bârlad şi Huşi.

Deşi, aparent, activitatea celor două instituţii nu va fi împovărată de preluarea dosarelor de la Murgeni, lucrurile nu stau chiar aşa.

„La Murgeni, lucrau efectiv un prim procuror şi un procuror executiv. Unul a ieşit la pensie în luna octombrie, iar celălalt a fost mutat la Bârlad, dar a solicitat, şi are acest drept, să fie mutat la Vaslui. Astfel, în prezent, la Bârlad există o schemă de funcţionare de 12 procurori, dar lucrează efectiv nouă procurori, la Vaslui, schema este de nouă procurori, dar vor fi opt, cu tot cu cel mutat de la Bârlad, iar la Huşi, schema este de cinci procurori, dar lucrează efectiv doar trei procurori“, a precizat Elena-Silvia Bejinariu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel