De ce se tulbură zeama murăturilor. Greșeala mare pe care o faci

Sursa foto colaj: Facebook
Sursa foto colaj: Facebook

Tu știi de ce se tulbură zeama murăturilor? Iată unde greșești de fiecare dată.

În cazul murăturilor puse la saramură, o tulburare uşoară a apei este firească, în condiţiile în care în urma fermentaţiei apare acidul lactic. Apa de la robinet poate cauza aspectul tulbure al apei în care legumele stau, mai ales dacă ştii că ai o apă dura.

Deşi majoritatea gospodarilor ştiu să folosească sare de murături şi nu sare fină, de masă, pot exista şi situaţii în care cele două tipuri de sare să fie înlocuite. Astfel, sarea de masă conţine un ingredient ce previne formarea de bulgări şi menţine sarea fină. Acel aditiv poate face că apa să iasă tulbure, potrivit retetepractice.ro. Una dintre cauzele comune pentru care zeama murăturilor se tulbură uneori este faptul că murăturile în cauză s-au stricat.

Vezi și: De ce fac murăturile floare. Cea mai mare greșeală pe care o faci

Ce fel de sare se pune la murături

Pentru murăturile în oţet, folosiţi doar oţet alb, cu o aciditate de minim 5%. Pentru cele în saramură, este recomandată sarea grunjoasă, neiodată. Totodată, pentru saramura, la un litru de apă se adaugă între 30 - 65 g de sare grunjoasă, potrivit gustos.ro. Pentru murăturile în oţet, acesta se va dilua în proporţie de 1/3 cu apă.

Înainte de a le pune în saramură, legumele trebuie opărite. De asemenea, după opărire, legumele se pun într-un vas cu apă rece pentru a se răci imediat. Iar apa în care au fost opărite legumele va fi folosită la saramură,deoarece conţine multe substanţe nutritive.

Ţineţi minte că după ce murăturile au fost opărite, acestea nu mai trebuie să fie atinse cu mâna, pentru a nu le contamina cu bacterii. Se va folosi doar o lingură de lemn bine spălată şi opărita. Pentru a verifica dacă saramura este destul de concentrată, o puteţi verifica cu ajutorul unui ou: dacă aceasta este îndeajuns de concentrată, oul se va ridica la suprafaţă lichidului. 

Castraveți marinați, rețeta

Ingrediente

2 linguri sare
5 linguri zahăr
1-2 lingurițe sare de lămâie
castraveți
frunze de coacăz
mărar
foi de dafin
boabe de piper negru
frunze de hrean
usturoi

Cum se prepară

Punem condimentele, în borcan, așezăm castraveții iar pe deasupra turnăm apă clocotită. Lăsăm castraveții în borcane, timp de 10 minute, pe urmă îi scurgem de apă, potrivit suntgospodina.ro. Turnăm iar apa clocotită în borcane și le lăsăm 15 minute. După acest interval de timp, scurgem apa din borcane și o punem la fiert. Adăugăm sarea, zahărul, sarea de lămâie și amestecăm. Turnăm marinada în borcane și le închidem ermetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel