EXCLUSIV  De ce nu s-au ÎNCĂLZIT caloriferele în București?! DEGRINGOLADĂ TOTALĂ în timp ce oamenii tremură în case

Având în vedere că locuințele bucureștenilor trebuiau să fie încălzite, nopțile trecute temperaturile scăzând până la 5 grade Celsius, compania de termoficare nu a decis încă să dea drumul căldurii. Iată ce au declarat reprezentanții Primăriei Capitalei.

Pe măsură ce înaintăm în anotimpul de toamnă, temperaturile au început să scadă sub 10 grade Celsius în intervalul menționat de lege. Singurele declarații referitoare la caloriferele bucureștenilor sunt ale primarului general ales, Nicușor Dan, care a spus că nu a promis în campanie că va rezolva instant problema apei calde și a căldurii. Cu toate acestea, deși nopțile trecute au fost înregistrate temperaturi de până la 5 grade, caloriferele din București nu au început să fie încălzite.

I-am contactat pe reprezentanții Primăriei Capitalei pentru a ne oferi detalii privitoare la acest fapt. Iată ce au spus:

„Din informațiile pe care le avem de la compania Termoenergetica, care primește aceste informații de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), temperaturile medii nu au fost atinse în trei nopții consecutive. Regula, conform legii, este ca în intervalul orar 20:00 - 06:00, trei nopți consecutive, să se înregistreze temperaturi medii de sub 10 grade Celsius. Din informațiile pe care le avem, de la compania Termoenergetica, pentru că au fost mai multe persoane care ne-au întrebat când va începe sezonul de termoficare, au spus că nu s-au înregistrat aceste trei nopți consecutive. Când acest lucru se va întâmpla, va fi pornit sezonul de termoficare.“

Potrivit legii,  atunci când temperaturile scad sub 10 grade Celsius, regulile impun ca Termoenergetica să dea drumul la cădlură în caloriferele oamenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel