De ce nu e bine să speli ouăle înainte de a le găti

Fotografie de la Suzy Hazelwood/ Pexels
Fotografie de la Suzy Hazelwood/ Pexels

Spălarea ouălor înainte de a le găti nu este întotdeauna o idee bună. Să aflăm împreună de ce.

Ouăle sunt un aliment foarte versatil și popular în întreaga lume. Sunt folosite în numeroase rețete, de la bucătăria tradițională la cea mai modernă, și pot fi preparate în multe moduri diferite: prăjite, fierte, omlete, coapte și așa mai departe.

Practic există o variantă de a găti ouăle care va mulțumi toate gusturile. Cu toate acestea, pentru a vă bucura pe deplin de calitățile și aroma lor, este important să le depozitați corect și să le folosiți în mod corect, potrivit Supereva.

Mulți dintre noi considerăm că ouăle ar trebui refrigerate, dar în realitate acest lucru nu este întotdeauna necesar. Ouăle pot fi păstrate la temperatura camerei timp de câteva zile, cu condiția să fie păstrate într-un loc răcoros, uscat, ferit de surse de căldură și de expunerea la lumină directă.

Dacă, în schimb, preferați să le păstrați la frigider, este bine să știți că acestea trebuie așezate în partea mai puțin rece a aparatului (în general în ușă), pentru a evita schimbările bruște de temperatură care le-ar putea compromite prospețimea. Nu întâmplător, în majoritatea frigiderelor, spațiile speciale pentru păstrarea și depozitarea ouălor se află chiar în interiorul ușii.

În orice caz, amintiți-vă că în România prin lege ouăle au o dată de expirare de 28 de zile, peste care este mai bine să nu le consumați!

Dar cel mai important lucru de știut despre ouă este că nu trebuie spălate decât dacă este absolut necesar. De fapt, dacă carcasa este curată, a face acest lucru este perfect inutil. 

Într-adevăr, este chiar dăunător să spălați ouăle. De fapt, prin spălarea coajei ouălor se poate îndepărta cuticula protectoare care servește la conservarea oului și protejarea acestuia de bacteriile care ar putea pătrunde în interior. O eventuală spălare, așadar, trebuie efectuată doar cu puțin timp înainte de utilizare.

Dacă, în schimb, carcasa este murdară, de exemplu din cauza prezenței fecalelor sau a altor resturi, poți folosi o cârpă umedă pentru a o curăța ușor, fără a folosi prea multă forță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel