De ce Adrian Năstase ar mai putea să rămână în închisoare

Decizia magistraților Judecătoriei Sectorului 4 de eliberare condiționată a lui Adrian Năstase se pare că nu este suficientă pentru ca fostul președinte al PSD să poată fi pus în libertate. Chiar dacă procurorii au făcut recurs la această decizie, Adrian Năstase mai are dosarul Zambaccian care vine din urmă.

Adrian Năstase a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, dar a fost achitat pentru acuzaţia de luare de mită în dosarul Zambaccian. Sentinţa a fost  atacată cu recurs la completul de 5 judecători al instanţei supreme.

În acest caz, dacă Adrian Năstase va primi o sentință tot de trei ani cu suspendare, acesta nu poate fi considerat recidivist, a spus la RTV, avocatul Ion Cazacu. "În cazul în care domnului Adrian Năstase i se va confirma hotărârea inițială nu este vorba de recidivă, ci este vorba de fapte concurente", a mai declarat Ion Cazacu.

Dacă Adrian Năstase va primi o pedeapsă de trei ani cu executare în dosarul Zambaccian, și se află în libertate, acesta trebuie să se întoarcă în penitenciar  pentru executarea diferenței de pedeapsă. Jurisdicția prevede că se aplică pedeapsa cea mai mare, deci în cazul Adrian Năstase ar mai fi vorba  de circa patru luni, ceea ce echivalează cu o treime din pedeapsa cea mai mare primită de fostul premier în dosarul Zambaccian, ne-a declarat avocatul Mihaela Olaru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel