Darul de 2 milioane de euro, primit de Notre-Dame, a fost binecuvântat

clopote
clopote

Catedrala Notre-Dame din Paris împlinește 850 de ani. Ahiepiscopul Parisului a binecuvântat, astăzi, cele nouă clopote mari primite în dar de catedrală cu ocazia aniversării, garantate pentru 300 de ani și estimate la două milioane de euro.

Pentru aniversarea a 850 de ani a renumitei și frumoasei catedrale franceze, nouă clopote noi au fost aduse săptămâna aceasta la Notre-Dame, de la un atelier specializat din Normandia, care le-au fabricat după metode vechi şi patentate încă din Evul Mediu.

Cele nouă clopote noi au fost astăzi binecuvântate de ahiepiscopul Parisului, în cadrul unei ceremonii, la care au participat sute de credincioși și foarte mulți turiști.

Clopotele, din cupru, dintre care cel mai mare cântărește 6 tone, sunt estimate la 2 milioane euro, ele fiind finanțate prin donații.

Vechile clopote ale catedralei au fost distruse la Revoluția Franceză, cu excepția celui mai mare, care are vârsta de 330 de ani. Prin 1850 s-au instalat alte patru mai mici, dar de o calitate nedemnă de un asemenea monument.

Noile clopote vor fi expuse, timp de o lună, în interiorul catedralei, după care își vor ocupa locul în cele două turnuri. Clopotele vor putea fi ascultate după 23 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel