Dâmbovița va intra în forță pe harta turistică a României

pestera_ialomita
pestera_ialomita

Peste câțiva ani, județul Dâmbovița ar putea rivaliza cu cele mai importante stațiuni montane din țară. Beneficiind de un cadrul natural de excepție care cuprinde cea mai mare parte din Bucegi, respectiv zona Padina-Peștera, alături de alte căteva zone cu potențial montan, Dâmbovița se pregătește de una dintre cele mai mari investiții din turism.

[caption id="attachment_248415" align="alignleft" width="310"] Mănăstirea Peștera Ialomiței rămâne un punct de reper pentru turiștii aflați pe Valea Ialomiței[/caption]

Județul Dâmbovița se pregătește pentru două investiții de avengură în domeniul turismului montan.  Una dintre ele, cea de la Padina-Peştera va avea printre altele, o pârtie olimpică în zona Cocora şi va fi construită de Ministerul Turismului cu 200 de milioane de euro. Cealaltă, va fi construită de un grup de investitori israelieni, cu 100 de milioane de euro.

 În momentul de față, în zona Padina-Peștera a fost făcută expropierea terenurilor deţinute de persoanele fizice, iar pentru cea de-a  doua statiune, cea de pe Vârful Nucet, un grup de investitori israelieni doresc să investeacă 100 de milioane de euro, pe un teren de 188 de hectare.

Aflată în apropierea comunei Moroeni, viitoarea stațiune de la Nucet, a cărei investiție se va ridica la circa 100 de milioane de euro,  va dispune de hoteluri, pensiuni, pârtii de ski, patinoare şi centre comerciale. Arhitecţii au prevăzut construirea a 5 pârtii de diferite dimensiuni, peste 200 de pensiuni, 30 de hoteluri, centre comerciale şi trei patinoare. Practic va apărea o nouă localite pe harta județului, întocmai cum a apărut stațiunea Rânca din Gorj.

Potrivit specialiștilor, construcția acestei noi stațiuni ar putea demara în circa un an de zile, iar odată ridicată, stațiunea va oferi circa 3.000 de locuri de cazare și sute de locuri de muncă, într-o zonă defavorizată din acest punct de vedere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel