Dăianu, despre insolvența Hidroelectrica: Ceva de domeniul fantasmagoriei

daniel-daianu
daniel-daianu

Consilierul onorific al premierului Victor Ponta, Daniel Dăianu, este surprins de solicitarea companiei Hidroelectrica de a intra în insolvență, considerând că este ceva de ”domeniul fantasmagoriei”, pentru care nu are încă o "explicație plauzibilă".

"Este greu de justificat o asemenea cerere. Măsura se ia când o companie are mari pobleme de solvabilitate, o situație financiară precară. Hidroelectrica este una dintre cele mai profitabile companii, și ar putea fi și mai profitabilă decât până acum. Nu are cum, în opinia mea, să intre în insolvență. Nu am la momentul acesta o explicație plauzibilă", a precizat Daniel Dăianu, informează Realitatea.net.

Cât despre o eventuală renegociere a vreunui contract cu ”băieții deștepți”, nici acest lucru nu susține o asemenea decizie, pe care o consideră, personal, ”ceva de domeniul fantasmagoriei”.

"Asta ar însemna că orice firmă care are o nemulțumire legată de un contract îl poate dezavua printr-o intrare în insolvență sau o reorganizare. Din punctul meu de vedere, este ceva de domeniul fantasmagoriei, nu se poate recurge la așa ceva. Este necesar ca Hidorelectrica să persiste în a căuta o rezolvare legată de contractele cu băieții deștepți. În plus trebuie luat în considerare faptul că o mare parte dintre aceștia au acceptat renegocierile", a mai spus fostul ministru de Finanțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel