Daciana Sârbu face parte din Grupul de lucru European privind Diabetul

daciana-sarbu
daciana-sarbu

Eurodeputata PSD Daciana Sârbu a devenit membră a Grupului de lucru privind Diabetul din cadrul Parlamentului European – o structura prin care europarlamentarii si Coaliția Europeana privind Diabetul colaborează pentru dezvoltarea unor politici eficiente de combatere a acestei maladii. Eurodeputata a fost invitată să se alăture acestui grup de lucru datorita activității sale în domeniul nutriției, susținute atât la Bruxelles, cât și în țară.

Obiectivul central al Grupului de lucru privind Diabetul este îmbunatatirea – prin intermediul politicilor europene – atât a prevenirii diabetului, precum si a îngrijirii medicale si calității vieții cetățenilor europeni care suferă de aceasta boală.

“Diabetul este o boala cronica grava, care afectează viața a peste 30 de milioane de oameni in Uniunea Europeana. Ea trebuie sa se bucure de o strategie specifica din partea autoritatilor europene, care lipsește în acest moment. Am acceptat invitația de a mă alătura acestui grup de lucru in speranța ca putem contribui împreuna la conturarea unei politici comunitare mult mai eficiente, care sa îmbunatatească viața celor afectați de diabet si sa pună un accent puternic pe politicile de prevenire a îmbolnăvirii”, subliniază Daciana Sârbu.

“Peste un milion de romani suferă de diabet, dar mai puțin de 500 de mii sunt in evidenta CNAS. O treime din cazurile de diabet nu sunt diagnosticate. Speram ca prin politicile europene sa putem obliga si autoritățile din Romania sa se preocupe de soarta acestor oameni”, adăuga eurodeputata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel