EXCLUSIV  Dacă vei respecta acest gest la volan când nu ai niciun pericol în față, într-o situație limită te va salva. Titi Aur: Trebuie să-ți intre în reflex

foto pexels
foto pexels

Cât de mult contează să respecți statutul tău de șofer? Atât de mult încât, în situații limită, poate face diferența între evitarea unui accident dramatic și producerea lui. 

”În orice moment poate să apară o situație specială, fie o groapă care-ți trage de volan, de direcție, fie-ți sare cineva în față, fie trebuie să eviți, să ocolești ceva sau, mai la limită, să controlezi un derapaj. Contează fiecare poziție a mâinii pe volan! Mâinile pe volan ținute corect te scot din această situație, vei putea manevra volanul corect. Trebuie să-ți intre în reflex. Unii spun că ”da, dom`ne, dar nu pot sta toată ziua cu mâinile pe volan”, ”da` nu pot să stau toată ziua cu mâinile la orizontala volanului”, ”da` uite, eu de 10, de 20 de ani, nu fac așa și nu s-a întâmplat nimic”. Și într-adevăr, nu s-a întâmplat nimic sau n-ai trecut printr-o situație limită sau poate ai trecut și nu ți-ai dat seama că ai scăpat situația de sub control tocmai din cauza acestui gest banal. Poziția corectă a mâinilor pe volan este importantă exact în situația asta și ca să duci mâinile corect pe volan, trebuie să le ții cât mai mult timp corect ca să devină gest reflex. Gestul reflex înseamnă că atunci când am o situație limită nu mai stau să gândesc, nu mă gândesc la lecția de conducere defensivă sau la cartea pe care am citit-o, ci fac acel lucu. Ca reflexul să fie corect, trebuie să țin mâinile corect pe volan” a spus Titi Aur, în cadrul emisiunii „DC Conducem”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel