Cuscrul lui Băsescu speră la un nou mandat la OMV Petrom

gheorghe_ionescu
gheorghe_ionescu

Gheorghe Ionescu, cuscrul preşedintelui Traian Băsescu, își dorește un nou mandat în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, deși nu are susținerea Guvernului. Pentru a-și atinge obiectivul, Gheorghe Ionescu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, în nume propriu, potrivit unor surse, citează Mediafax.

[caption id="attachment_302054" align="alignleft" width="310"] Sursa foto: Agerpres[/caption]

Numit în Consiliul de Supraveghere în aprilie 2009, cu un mandat de patru ani, mandatul tatălui lui Bogdan Ionescu, soţul Elenei Băsescu, expiră la începutul lunii viitoare. Gheorghe Ionescu a fost propus în Consiliul de Supraveghere de Ministerul Economiei, instituţie condusă atunci de Adriean Videanu, după ce anterior făcuse parte din Consiliul de Administraţie al Petrom în perioada 2006-2007.

În condițiie în care mandatul cuscrului președintelui Băsescu expiră la începutul lunii viitoare, ca de altfel și cel al consilierului fostului ministru al Economiei Ion Ariton, Constantin Dascălu, Guvernul i-a desemnat pe preşedintele ANRP, George Băeşu, şi pe şeful ANRMAP, Lucian Vlădescu, ca reprezentanţi ai statului în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom (SNP).

Prin intermediul Ministerului Economiei, Statul deține un pachet reprezentând 20,6% din acţiunile OMV Petrom, însă numirile în Consiliul de Supraveghere, care este format din nouă membri, trebuie avizate de adunarea generală a acţionarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel